Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nothing to worry about

dom närmar sig Miami
när hans tuberkulos-sjuke vän kissar på sig
han byter kläder på honom, men vännen är tyst,
hostar inte ens trots den varma brisen, som letat sig in i Grey Hound bussen
han svarar inte längre på tilltal
stirrar bara rakt fram utan att röra ögonen
och chauffören, som märkt att något är fel, definitivt fel
när någon dör på hans buss,
konstaterar att det inte är mycket mer man kan göra just nu,
utan ber honom sluta kompisens ögon
och han tvekar men gör det, gör det till slut;
sluter kompisens ögon med sin vänstra hand
och chauffören går tillbaka till förarsätet,
förbi alla nyfikna passagerare och säger:
”It’s okey folks, nothing to worry about, we’ll be in Miami in just a few minutes”



fritt efter filmen Midnight Cowboy

https://www.bing.com/videos/search?q=youtube+midnight+cowboy+everybody+talking&qpvt=youtube+midnight+cowboy+everybody+talking&view=detail&mid=59CB377437787FDF685359CB377437787FDF6853&FORM=VRDGAR








Fri vers av Anne G
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-05 15:36



Bookmark and Share


  Nanna X
Hårdkokt värre...
2016-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Anne G
Anne G