Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Javisst

Idag är vilken dag som helst
javisst
en blir frälst
en blir ateist
av nästan samma goda skäl
dom flesta vill väl bara väl
en hindu
en buddhist
en vill leva nu
en på grönan kvist
en muslim
javisst
en flykting
en turist
en ger upp
tillhörighet och grupp
ser bara brist
vad trist
en bygger ständigt
trendigt nya team
låter slantar rulla
sliter i svett
som ett svin
i tron att männskan är maskin

till sist:
på jorden finns bara du och jag
och vi
oavsett
om vi är varma eller kalla
om fickor är fulla
eller tomma
vill jag denna dag
ge åt alla
en liten blomma
ett litet bi




Fri vers av Petter Wingren
Läst 146 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-10 10:14



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Tänkvärt
2016-11-13

    ej medlem längre
Tack för dina trösterika ord som kommer när de så väl behövs... när tiden riktigt är ur led, ur gängorna...
2016-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Tack, för det! Må alla läsa din konstruktiva och uppmuntrande dikt!
2016-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren