Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörrar

En dörr kan va
mycket vacker
eller ytterst enkel

den kan ge glans
åt slottets port
eller döljas bakom
slitet skynke

förslutas med de mest
spektakulära lås
som går att uppbringa
eller med en vanlig hasp

en dörr är alltid en dörr
möjlig att öppna och att stänga

men ett draghål
är ingen port
ett munväder
ingen dörr




Fri vers av Petter Wingren
Läst 255 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-11-17 21:25



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat om dörrars betydelse. Munväder, ska det inte öppnas för.
2016-11-18

  ULJO
Mycket bra skaldat detta
2016-11-18

    Sefarge VIP
Tack för förlösande
Dörrknacknings poesi
;)
2016-11-17

  Stanley Rydell
Träffsäkert slut som följer på det torra neutrala konstaterandet:en dörr möjlig att öppna och stäng, så blev munvädret tilltäppt.
2016-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren