Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doft

Doft
sitter djupt
i vår person

så dölj din
verkliga doft
med design

för du är
felkonstruerad

skapad för att
bli manipulerad
av kosmetika
industrin

så skapas
arbetstillfälllen

vapenindustrin
finns ju
som alternativ

låt oss
vara
opersonliga

döda intimiteten
ersätt allt
som luktar
med en annan doft

apelsin
luktar tandkräm

ros luktar
bensin

bajs luktar
majonäs

hur luktar
du

riktigt

det vill
jag inte veta




Fri vers av Petter Wingren
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-20 22:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi dränks i olika dofter och det påverkar förstås våra instinkter. Du har fått ihop en ironisk och tankeväckande text.
2016-11-21

    Elisabeth Nilsson VIP
En människas egen doft är en lockelse att hitta sin like. Att dölja den i annat, är förödande. Tänkvärt skriftat!
2016-11-21

  Solstrale VIP
Luktproblem kan då inte avgör vem som är vän eller fiende...

Skulle det vara autokorrekt fattar inte svenska...
2016-11-21

  Solstrale VIP
Dofter som du säger, döljs... Lukloben kan då inte avgöra vem som är växelverkan fiende... Det vi vet är du duktig på att få oss att inse... Snyggt skrivet bra förmedlat, tankeväckande!
2016-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren