Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
AVSLUTNINGSTEXT TILL : "DE OUTSLÄCKLIGA KÖNENS LUST O DE OMÄTTLIGA MAGARNAS HUNGER"


DE FALLNA

Så ! varen då den rannsakelsernas tid kommen för ett
räfst o rättarting, i det gudomligas kloster,där fallna
nunnor och depraverade munkar misstänkes för att
inte sovit med händerna på täcket och stört den hel-
igt kemiska balansen med bortslösad energi.

Den skam o nedran som ond energi edra usla kropp-
ars utdunstning utgöra ska till åderlåtelse uttömmas
till dess rening inträtt.

Brödraskapets cirkel har på så vis brutits däri som i
bibeln redan påtalats av en kvinnas liderliga lust,för-
ledande män.

Edra  syndiga  händer  må  därvidlag  avskiljas  ifrån
edra kroppar och iordningsställa  renhet, gudfruktig-
het samt sträng moralisk askes.

Till ångerns kalla fängelsehåla ni innestängas  därpå
att i kalla fuktiga nätter bedja  om  edra  synders  för-
låtelse,att sedan på den trettionde dagen förlösas till
det heliga sakramentet som nyuppväckta.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-21 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP