Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte rasistiskt eller exkluderande, bara en tanke jag fick.


Om kväner

Jag följer en tv-serie med stort nöje och god behållning.
Folkslaget "kväner" dök upp och jag tänkte att det var ett intelligent uttryck för ett fantasifolk - som tomtar, vildvittror och troll. 
...sedan kände sig landets kväner kränkta över att framställas som "ondskefulla".
Jag känner mig förvånad över att de finns!




Övriga genrer av kirsti ylinikka VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-23 10:25



Bookmark and Share


  tankamann
Konstigt nog så är det många fler än du som inte känner till eller har hört talas om kvänerna i norr så du är inte ensam.
2017-01-03

  Connie
Mycket intressant det här, jag hade inte hört talas om dem innan jag läste din text! Nu har jag blivit nyfiken på vad det var för människor som bodde i Kvänland Finns det någon som talar det? Och är kvänska och finska samma sak?
2016-11-30
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP