Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om ett namn

Så många tror att bara för att man har ett visst namn, har man en viss nationalitet, säger jag och suckar, igen. Jag har ett engelskt förnamn och ett finskt efternamn.
Idag blev jag tillsagd att åka hem igen; finnpack har inget här att göra!

Hem till vad?
Jag är född i Jönköping.
Min pappa var från Göteborg och min mamma från Haparanda. Min farmor, svenska som  jobbade tilfälligt som nanny, gifte sig visserligen med en svensk man, i Skottland, vars granne - som jag är döpt efter - hette Kirsti i förnamn.
Jag blir ofta tilltalad på dålig finska av folk som ska göra sig lustiga. De brukar fråga om jag "lippt räset före jag padat pastu".
Min man, som är född i Halmstad, har finska föräldrar. Han har lärt sig lite finska i vuxen ålder, mest för att kunna svara på frågor om sin, i Finland, berömda pappa.
Min man ville inte ha mitt efternamn när vi gifte oss, så för enkelhetens skull tog vi båda hans.
Jag hette Svensson som barn.




Prosa av kirsti ylinikka VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-15 12:24



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Man bör inte dra förhastade slutsatser säger mej din dikt.
2022-09-15
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP