Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att tro där finns i lokalen en musicerande orkester och samtidigt drabbas av akut väderspänning, fordras sinnesnärvaro och påhittighet.


Ett restaurangbesök jag helst vill glömma

 

Ångrar vart situationen drog
den dag jag gick på krog
för att njuta av musik och mat
som upplagd låg på flera fat.
Plötsligt jag med fasa kände
hur som gasen våldsamt spände.
och snabbt fick fatta ett beslut
på hur gasen skulle komma ut.

Jag över slutmuskeln tar makten
och i musiken följa takten.
Passar på att släppta brakar
då crescendo salen skakar
medan i ett glissando tunt
smygare försiktigt svänga runt
och blott släppa lite i taget
tills jag blir av med obehaget.

Och så – äntligen till slut
oändligt lättad andas ut
och öppna ögonlocken
för att drabbas utav chocken
att alla bistert på en stirrade
och högst förargligt kvirrade

*
Att där ej fanns någon orkester,
stod helt klart för alla gäster
Den musik jag trott mig höra
Kom från MP3’n uti mitt öra.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-24 12:03

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja, orkester spelar
både musik och
roll.
2016-12-01

  Marja-Liisa Koski VIP
Hihi, så pinsamt, men roligt skamset och modigt att publicera!
Kram!
ML
2016-11-24

  Öknens Ros VIP
haha, ja, så kan det gå... ;))
2016-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson