Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åsnans ära

Det var en gång en åsna mitt i livet
som ännu ingen hade vågat rida
han drömde om att framåt gatan glida
med ädel last på ryggen det är givet

nu stod han här beredd för första klivet
han såg sig själv så tjusigt framåt skrida
men hade svårt att låta tiden bida
och visste inte alls vad som stod skrivet

han trulade och tittade och blängde
han sökte någon rikeman att bära
med huvudet han kastade och slängde

nu satt det någon där så varm och nära
och stolt han genom hopen fram sig trängde
med hosiannarop till åsnans ära




Bunden vers (Sonett) av Petter Wingren
Läst 363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-25 06:51



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkte faktiskt att det var Jesus, som satt på stolta åsnans rygg.
2016-11-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Humorfylld sonett med lite allvar i tecknade bilder.
2016-11-25

    ej medlem längre
En text med härlig humor och ett sagolikt bildspråk.
2016-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren