Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men, men, OBS sista versen och drick därför med måtta. Egentligen en omgjord dikt från 2011


Lovsång till Vinet

 

Druvan, pressad, jäst till vin,
och lagrad sen i fat av ek.
Mognad, tappad på terrin
får sen ingå i Ditt hälsoapotek.

Låt bouqueten Din näsa reta
genom att aromen andas in,
och dofter, smeksamma, diskreta
är för kropp och själ en medicin.

Och med en gest som elegant är,
Din vällust ännu mera höjs,
om vinet sveps runt glasets kanter,
och dess struktur för blicken röjs.

Vin, bör varje lunch förgylla
som dryck till dagliga menyn.
och se röda viner glasen fylla
är för ögat en gudomlig syn.

Men trots jag vinet här har prisat,
så tag det med en nypa salt,
för gång på gång det är bevisat,
”För mycket och för litet skämmer allt”.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 478 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-26 15:56

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
elegant om drycken och måttan i allt
2016-11-28

  Larz Gustafsson VIP
Själv tar jag totalt avstånd från allt som innehåller alkohol.
Ett impopulärt ställningstagande. Det struntar jag fullständigt i.
2016-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson