Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinden

Hon hade just slagit sig till ro, njöt av lugnet. Stormar hade lagt sig och hon hoppades att stiltjen skulle vara för evigt. En liten bris kunde vara okej, men inga starka vindar med kraftigare vågslag ... Mitt i den tanken stannade hon upp, ty när hon höjde blicken såg hon oroväckande krusningar. Skulle det blåsa upp igen? Vindskydd! Hon var tvungen att skyndsamt finna ett, fastän hon visste att stormar kunde ta allt i sin väg. I lä hörde hon den tilltagande vindens rytningar. Var hennes vindskydd tillräckligt starkt eller skulle det ännu en gång raseras?

Hon litade på bygget.




Prosa (100-ordare) av Lena K Nilsson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-11-26 16:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bäst att vara beredd...en fin och tänkvärd dikt...
2016-11-27

  Gunnel Eriksson VIP
Jag läser denna naturskildring som
en metafor för livets prövningar.
Skickligt skrivet.
2016-11-27

  Ann V Åhsberg VIP
En mycket bra 100 - ordare som kan tolkas på mer än ett sätt!
2016-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP