Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tävla om? Vadå tävla, tävlingar skapar fler förlorare än vinnare. Hierarki där en står på flera. Att ha fler förlorare än vinnare, gör fler otrygga och rädda, vill vi lyckas göra samhället det bästa, måste alla få känna sig lika värda. Lika älskade,


Tävla om, som om alla inte är lika värda dom.

"Tävla om, som om alla inte är lika värda dom.
Om du förlorar, du är förloraren tills du kommer tillbaka vinner dom.
Den som ger upp är inte lika som den som fortsätter kriga,
även om dom som är svaga får lida.
Det får svida för andra om en vill vinna allt,
Det skapar temperaturer i rummet var vinnaren tog allt,
Det är där det först var varmt, lämnades kvar
och de får vittna vintertiden för allt som är, är kallt.
Attityden är svartsjuka, men om alla kunde vinna
Ingen skulle försvinna, skulle de kännas lika sjukt, ha?
Alla var samma, skulle ingen känna sig avslutad?
Som ett kapitel där allt redan är avdukat,
Äter samma bröd, dricker samma vatten, delar samma skörd
Samma liv, samma död, där alla var lika, är det en bättre "world"?
En där alla var vinnare, och alla lika varandra
Där inte allt handlade om att visa vem som är bäst i test
Eller vem som vet mest, där passion och intresset
Var esset i varje individ var hur human du var
hur van man var, världen, världsvan, hur klar du var
självklart, hur du såg öppet på allt och alla, hur rar du var
hur barn du var, barnslig med kreativa drag som stannat kvar
Förändrar, det skadade till det lagade,
för alla ska få chansen att klara det! "




Fri vers (Spoken word/Slam) av Origa Rael
Läst 358 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-28 21:50



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Instämmer i budskapet, bra ordat!
2017-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Värst är det när man tävlar i konst och förstör människors liv.
2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael