Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ovana


Seg? Nä! LKAB!

Detta kan hända när som helst, utan förvarning. Ett nonsensord bara ploppar upp i hjärnan, i stil med paxnuxlemmas. Jag undrar i mitt stilla sinne var detta meningslösa uttyryck kan komma ifrån. Det kryper in i medvetandet från ingenstans bara.

Men så vänder jag ordet fonetiskt baklänges. Då blir de sammelskunskap. Då inser jag att det är samhällskumskap baklänges som likt den berömda gubben i lådan blixtrat till i medvetandet. Och jag vet precis varför.

Sedan jag började skolan har jag haft som vana/ovana att vända ord och uttryck baklänges, när jag inte har något bättre för mig. Denna aktivitet har alltmer automatiserats idag till den milda grad att det undermedvetna tagit över hanteringen-  så tolkar jag det i varje fall - och skickar små skenbara nonsensord till mig. Men det är det alltså inte. Det är baklängesord.

Inget sörre problem förstås. Ingen ovana att bekämpa. Inte som att röka supa svära.

Ett tag sökte jag hemliga budskap i andras utsagor, i hopp om att finna några guldkorn om jag vände deras ord baklänges.  Inte så mycket guld blev det, mest rost.

Det finns få dolda budskap i mina medmänniksors uttalanden,  varken fram- eller baklänges, tycks det. 

Pax, Du! Budskap?

 

 




Prosa av Algotezza VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-02 11:48



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En pappa pratar om Strindbergs penseldrag i en tavla på väggen i ett sådant där nationellt museum, medan barnet bara ser själva bilden och inte ser den mycket ut för världen heller, så i mörker som den verkar gå. Men ramen verkar det skina som i detta ljus.
2016-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP