Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår boplats

I människan finns jordens alla landskap
en öken och ett fjäll intill varandra
i fantasin ger vi oss ut att vandra
Mount Everest är beläget i vårt grannskap

om Madagaskar har vi ingen kunskap
vi går tillsammans nära många andra
att vi hör hemma där kan ingen klandra
för världen är vår boplats och vår vänskap

för ingen äger vad vår hjärna tänker
i Normandie vi möter nya vänner
på stranden busar björnar så det stänker

giraffen där vill vädra vad han känner
att varken sjöar eller floder dränker
att solen i Sahara inte bränner




Bunden vers (Sonett) av Petter Wingren
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-03 10:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fartigt och kul berättat om våra inre landskap.
2016-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren