Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djur har tur

Du har tur
om du är ett djur

en omogen kanin
är tillräckligt fin

trots att den
inte avkrävs
någon större
medvetenhet

djur vet det de vet
du är het
för du är söt

du är blöt
av regn
eller kvävs
av solen

eller för att du bröt
mot naturen
och regelboken

som den token
snoken
som är så slö

att den numer
simmar omkring
i en sjö

trots att budet säger
ät av vad jorden ger

och den gick rakt emot lagen
kräla inte på magen

eller är man helt enkelt kul
bara för man är ful

som en struts
som vill ha skjuts
till ett bageri

för att undvika
att mager bli

spelar ingen roll
slipper ha kontroll

det är nån annan
som har det
och det är bra det

man är en klant
ändå representant
för sin ras
utan att det blir knas

utan att störa
eller riskera
att bli kallad rasist

men det är nåt visst
med en omogen kanin

good enaugh
med ett lagom flin
från öra till öra

blir ständigt dräktig
utan att behöva förföra

och utan att vara präktig
och definitivt inte trist





Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-04 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren