Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Steget

Med en fot kvar i då
och en på väg mot framtiden
fångad mitt i steget
ett litet steg för mänskligheten
men för mig ett jättekliv

Att våga leva bara nu
jag skall inte dö
jo, det skall jag förstås
men inte nu
inte än på länge länge
så jag tar ett litet steg
prövar försiktigt
som att gå på ny is
aktar så den inte brister
aktar så jag inte halkar
det håller
jag vågar

Nu tar jag steget
höjer blicken
ser långt framåt
tar ut ett märke
ett mål
en väg
nu tar jag första steget
i det som är resten av mitt liv





Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-04 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP