Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagvända


                        ett skepp av timmar
den sovande jämför sina ansikten
där nätterna växer samman tätt
och vänder sin säng
gnyr vind i seglen
gnisslar sina tåg
av idisslade drömmar
virket suckar värkar 

ljuset läcker genom ögonlocken
fyller skrovet med dag
sjunker uppåt
förlist

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 520 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-12-05 08:45



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Drömmar, känslor, bilder som försvinner med ljuset..."sjunker uppåt" är en fantastiskt bra bild på när man vaknar...(för mig i alla fall)
2016-12-10

  Salvation Pepper
"ett skepp av timmar" är briljant, och bedövar allt som följer. Ett skepp av timmar, ett skepp av timmar.

Snyggt!
2016-12-08

  TrollTörnTrappan VIP
Dina ord fångar sömnen så det knakar i hela britsen av sjöblöt mara och drömska avbilder, ända ned mot en upplysande horisont...
2016-12-06

  Anya VIP
Känner igen mig i tillvaron mellan dröm och vakenhet. Tycker ljuset som läcker genom ögonlocken är så bra fångat och vackert. Precis så är det när man vaknar och det är ljust i rummet. Nu är det mörkare när man vaknar...jaa det är ju mörkt nästan hela tiden. Fast just nu skiner solen så jag ska väl inte klaga.

Tycker mycket om skeppet med timmar...gäller att man håller tungan rätt i mun när man läser så det inte blir ett skepp av timmer...
2016-12-06

    ej medlem längre

Där i gränslandet mellan sömn och verklighetens skyddande hud sjunker ett skeppsbrott ur gravitationen, allt i tydliga bilder, som just detta gränsland erbjuder åtminstone i min hjärna.
Och skulle jag våga mig på en definition skulle jag skriva: där sömnen och grad av vakenhet tvättar ur just verkligheten. Och det kan vara en välsignelse att få vistas just där. Du vet att du sover. Du vet att du är vaken.
2016-12-06

    Sefarge VIP
Doft av tjära
Och upptäcktsfärder utav
Slocknade Sjömäns släktled
I mitt blod väcks till liv
Helt underbart skriftat!
:)

2016-12-05

  objekt3
alltså en (den) gnyende vinden
2016-12-05

  Respons VIP
Känns som ett uppvaknande från den ljuva sömnen. Fantastiskt språk!
2016-12-05

  Stanley Rydell
Gillar detta bildspråk, mästerligt genomfört! Som vanligt när du fattar pennan. God förlossad seglats och tack för ditt lossade gods!
2016-12-05

  i af apa
en dikt
som ett segel.

fint!
2016-12-05

    ej medlem längre
Finfin dikt som förtrollar från första raden. Sista strofen är genialisk. Precis så är det att vakna. Förlist. Ibland är det en förbannelse, ibland en välsignelse.
2016-12-05

  alicja lappalainen VIP
en känsla av en upp och nervända bild .Här är sömnen , drömmarna ,smärtan ,åldrandet, en grund till ett vaket tillstånd och att vakna är att sjunka i det som kallas verkligheten. En underbar dikt!

2016-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson