Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Johannes döparen


Nu eller aldrig

Snett från vänster
dundrar en
antitomte in

mitt i
pepparkaksdegen

finns det några
stygga vuxna här

ingen röd luva
ingen lussebullemage
inget ho ho ho
inga fjäll
ingen bjällerklang
inte en ren
så långt ögat når

en tunnis
bränd av
öknens hetta
klädd i kamelhår
med gräshoppa
i mungipan
doppad i vildhonung

troligen välförsedd
med stripigt skägg
garanterat utan mask

renlighet
inte överdriven

men med stickande blick
mot det inre leende
som glöder vid tinningen
och bottnar
i obrottslig
kärlek

en stämma
som dånar
längs jordens
alla floder

överröstar varje
dövat samvete

med en enda gåva
till alla

inga genvägar
inga kryphål
genom skorstenar

ingen julklapp
men en mental käftsmäll
som ett isvaksdopp

NU eller ALDRIG




Fri vers av Petter Wingren
Läst 272 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-12-06 06:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fast privata familjeangelägenheter är ju smidigast om man tar upp personligen från pressens håll, och gärna i tid innan människor man bryr sig om och älskar far illa mentalt. ( Jag stod nog i telefonkatalogen på den tiden.)

Vänligen.
2016-12-07

  Den lilla tänkande
Gillar! Kul att läsa :)
Men förstod inte det där med nu eller aldrig
2016-12-07

  Skymning Blå VIP
Underhållande läsning! Bra skrivet.
2016-12-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Rolig text med tänkvärda sanningar.
2016-12-06

    ej medlem längre
Tänkvärt, roligt, bra. Men.... tänker mig kanske inte Johannes Döparen som någon som dundrar in på det viset. Fast det är klart, han kanske har fått nog!
2016-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren