Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem ska vara Lucia

Bävern ville
vara Lucia

Lucior ska inte
ha platta svansar

ekorren ville
vara Lucia

Lucior ska inte
ha yviga svansar

örnen ville
vara Lucia

Lucior ska inte
ha krokiga näbbar

älgen sa
jag ska vara Lucia

du,
du har ju
redan krona

men inget
ljushuvud

där
i ditt klövspår
ligger Lucia

jag fick däng
av bävern

hånskratt
av ekorren

blev jagad
av örnen

trampad
av älgen

jag är bara
en näbbmus

som lever
och bränner ljus
i båda ändar

sen faller ihop
i en liten hög

hinner inte
vara Lucia

du kan bara
vara dig själv
det räcker

då kan jag
vara Lucia

ljust det




Fri vers av Petter Wingren
Läst 461 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-09 08:17



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Sankta simplicitas
2016-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren