Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norrsken.

Norrskenet dansar
över himlavalvet.
Springer och leker tafatt
slingrar sig i kringelikrokar.
Breder plötsligt ut sig
målar delar av himlen grönlila.
Krymper ihop igen
tunn som livets tråd.
Mattas av och tröttnar
tonas ner och försvinner.
Trolskt och fantastiskt
vackert skådespel.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-10 08:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Du beskriver det så fint att man kan se det framför sig...vackert...
2016-12-10

  ULJO
Du skriver detta fenomen på ett fantastiskt fint sätt.
2016-12-10

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt skådespel som jag hoppas få uppleva.
Din fina text ökar min längtan.
2016-12-10

    ej medlem längre
Du målar lika vackert med dina ord som himlens norrsken målar skyn.
2016-12-10

  Eva Helene VIP
Så fint beskrivet!
Har haft lyckan att vara med om det i all sin prakt och magiskhet en kväll vid "min" sjö här i Småland. Oförglömligt!
2016-12-10

  Gunnel Eriksson VIP
Fantastisk dikt om norrsken.
Skulle vilja se det någon gång.
2016-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP