Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska spela Bach på stereon när jag dör

 

Jag ska spela Bach på stereon när jag dör.
 
Jag lägger mig på magen,
tar på mig hörlurarna
och spelar Air ur svit i d-dur (på repeat)
tills mina vingar växer ut.
 
Det kan ta ett par timmar,
eller rentav hela dagen.
men det spelar ingen roll,
jag kommer inte att ha bråttom. 
 
Jag ska spela Bach på stereon när jag dör. 
 
När vingarna är klara
tar jag av mig hörlurarna,
drar upp ljudet på max
så att grannarnas skrik
om att stänga av
inte hörs. 
 
Då sätter jag på Badinerie
och flyger upp
till himlen.
Det tar säkert sju timmar
att komma fram.
Grannarna får lyssna
på Badinierie
tvåhundraåttio gånger.
 
Jag ska spela Bach på stereon när jag dör. 
 
Efter det kan mina vänner
spela vad de vill
på min gamla stereo.
 
Utom Adagio av Albinoni.
Om de ändå försöker
kommer stereon
att spela Bach.
 
--------------------------------------------------
Illustration: del av målning utförd av Elias Gottlob Haußmann

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 1016 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-12-12 20:59



Bookmark and Share


  Martin Lind
Underbart ! Dvs med Bachs musik, dock inte att du dör.

Själv gör jag som du fast jag spelar Bach Toccata& Fuga i D-moll. Högt så att magen vibrerar av den djupa kyrkorgelns mäktiga toner. Då svävar jag.
2016-12-18

  Minkki VIP
det kommer sannerligen inte att passera oförmärkt när Din stund är kommen och Du lämnar det jordiska. Personligen hoppas jag Du har mycket bly i skorna ännu, vill jag gärna se Dig länge och aktiv igen här på poeter. Kram på Dig!
2016-12-18

  Öknens Ros VIP
"jag ska köpa vingar för pengarna" då behöver jag inte vänta på att de ska växa ut. :)
2016-12-15

  Den lilla tänkande
haha ^^
Gillar att vingarna växer ut. Undra om jag också får det när jag ska till å dö? Men vad skulle jag lyssna på?
2016-12-14

  Annie b'larsson VIP
Bravo!




ps. maxa ljudet åt grannarnas håll. knappa det i botten. : )


2016-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle dö om jag spelade Bach.
2016-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)