Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänsklighetens maskineri

På den gamla släkttavlan är skrivet
tanken hos den som gjorde listan
han som lade ned så stor möda
på att teckna alla levnadsöden
bland de släkten som fanns i socknen
alla dem han mötte i sin kyrka
när han predikade varje söndag

Led efter led av nya generationer
födda, döda, utflyttade
årens lopp och tidens gång
följde han från vagga till grav
och hans tanke var så klar
"Kuggarna är olika i mänsklighetens maskineri
kärleken endast förmår hålla dem samman."

Jag tänker att hans kloka ord gäller ännu idag.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-16 10:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för raderna som börjar
"Kuggarna är olika...."

Fantastiska rader att bära med sig i vardagen!
2016-12-16

  Öknens Ros VIP
en bit av historien väl värd att bevara.
2016-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP