Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Godahopp

Två kvinnor gravida
möts över
trösklar gränser
två världar
två oceaner
faller i ebb och flod
in i varandra
vid Godahoppsudden
vårt hem
Afrikas vagga
två embryon
två personligheter
en ska äta gräshoppor
doppade i vildhonung
en ska äta bröd
doppat i vin
en ska tala
om fruktträd
en ska hålla
yxan vid roten
målar nu med fjädertå
bukens insida
grottmålningar
röda djur
ur alla embryon
lika
bisonoxens
krokodilens
gräshoppans
sädesärlans
människans
allt ifrån grunden
hör samman

två foster
i nådens bad
skiljs åt
i växt och vilja
två spädbarn föds
den ene ska döpa
den andre
den andre ska dö
för den förste
vid Golgata
Altamira
Godahopp




Fri vers av Petter Wingren
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-19 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren