Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den dagen

DEN DAGEN

Den dagen som var över
knappt innan den ens hunnit börja vakna.
Så brunnen och försvunnen
som om den aldrig ens har funnits.

Ett ljus som aldrig någonsin blev bränt.
(i någon enda av dess båda ändar)
Men ändå svartare än nattens längsta timma.
Dessa skuggor utan ljus.
Och ljus: men utan något avtryck
här i världen.

Varken skymning eller någon verklig gryning.
Nådde aldrig riktigt fram
ens till sig själv.

~~Verner Forsman




Fri vers (Modernistisk dikt) av Verner Forsman
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-21 15:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman