Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Byrålådan är ett hjärta - redo att öppnas

Byrålådan är ett hjärta
redo att öppnas

i flera år

med dikter
manus för böcker
märkliga texter

personliga löften

gömda brev
och tysta rader
för andra dagar

även konstverk
och nattliga skisser

gåtfulla sånger
direkt ifrån hjärtat

så mycket som finns där

Skrivbordslådan... är ett hjärta

redo att sprängas

kasta sig ut

till hela världen

just när så mycket
packas bort

städas undan
till andra dagar

i flera år
bakom väggen

i askar
och lådor

Det tysta löftet
är stort som livet

Garderoben... är ett hjärta
redo att vakna

om ett par år

då kommer det ut

har någon sagt

Det finns det en chans
för att säga

vad som är här

om ett par år

Förrådet
är ett brustet hjärta
som tappats bort

Kanske kommer
det tillbaka

till nästa år

Pennan blöder
och är full
med ohörda frågor

Penseln sover
inne i väggen

Pappret är blekt
och fullt med dagar

som vill vara

som vill synas
bakom väggen

Skrivbordslådan... är ett hjärta
redo att öppnas

vädras ut

till andra dagar

Alla dagar
som har varit
finns där inne

Många människor
som har tystnat
finns där inne

Det finns ett litet hjärta
som ingen har hört

Längst där inne

Garderoben
liknar en annan värld
som inte är

Men ändå är

Det är en annan tid
där inne

Som har packats ner

och vill ta sig ut


Redan idag



Det finns ett annat land

Längst där inne


Som som vill höras

och få sjunga


Redan idag



Det finns ett annat land

I det som är




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 358 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-01 08:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Raska klipp ur skrivarens liv, människans liv, drömmarens liv, ordens liv, bildens liv ...
2018-10-01

  Baystream
Vackra och avskalade ord.
Dessa rader dock, geniala
och tror många av oss är villiga och beredda att hålla med dig

"med dikter
manus för böcker
märkliga texter

personliga löften"
Applåd!
2018-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman