Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet kan inte tänkas

Livet kan inte tänkas

Det kan bara levas

det är det
som är paradoxen

Om det inte levs
så är det inte verkligt

Om det inte är verkligt
så finns det inte

Förnuftet kan aldrig tänkas

Förnuftet kan bara levas

Det är det
som är det stora miraklet

Det är det
som är det hopplösa

för så många

som försöker att tänka

istället för att leva

För så många

som försöker att prata
istället för att göra

För så många
som försöker slippa
att finnas idag

för att finnas imorgon

Eller igår

Det är det
som är det svåra

för så många
som försöker att SKRIKA

istället för att lyssna

på det... som finns nära

men inte kan sägas

bara göras

bara kännas

bara mötas

som två delar

av någonting stort

Det är det
som är det verkligt svåra

att det finns

med himmelska mått

men bara får plats
i dom små sakerna

i mellanrummen

i livets skuggkonturer

i halvtiden där emellan

mellan dom stora segervrålen

och dom dånande prisutdelningarna

För livet kan inte vägas

eller pratas

eller tänkas

Bara levas

just här och idag

Vad finns det
som är mera logiskt

Vad finns det
som har en framtid

förutom att leva

just där vi är

här och idag




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 314 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-03 18:09



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Många planerar allt och stressar runt, ingen spontanitet tillåts, ut och lev istället, livet är kort - döden är lång
2018-10-04

  Anya VIP
Mycket bra innehåll. Läser och nickar. Ska försöka leva idag, lyssna och inte tänka.
Sparas!
2018-10-04

    ej medlem längre
Ett vackert vattenfall av ord, som känns viktiga, så tycker jag, även om jag inte håller med.
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman