Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom allra bästa värsta sakerna

dom allra bästa värsta sakerna
som någonsin funnits.
(här i världen och livet)
just så obegripligt outhärdligt korta
att nu dom genast redan är över.
innan dom knappt ens hunnit bara börja...

...att sjunga och älska och gå.

alltför få:
kapitel. hjärtslag. dikter. sidor.
episoder. melodier och noter.
storslagna möten.
hastiga samtal med andra.
frågor plus något slags svar.
dom allra intimaste brev eller sånger.
sekunder. hjärtslag och evigheter.
själarnas hemliga blomstrande stormar.
hjärtan i brand. solnedgångar.
midnattsmöten. månskensfamnar.
familjefrider.
hanterbara skillnader (i sak eller liv).
krig utan sårande vapen.
människornas heliga dånande brandtal.

så många saker.

dessa så alltid och alltför få.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Verner Forsman
Läst 244 gånger
Publicerad 2016-12-21 23:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman