Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomtehöken

Tomtehöken.

Tomahawk eller metalliska drake
kastar bomber och hemliga paket
och ingen vet
om det ska explodera
eller öppnas upp
som ett helt nytt så fantastiskt
hjärtslag och år
i dessa paket
tomteluckor
med konstiga saker
allting som flyger och far
expeditioner mot frostnattens stjärna
explosioner
för uppkomst undergång och kaos

och tomtehöken
med holken och röken (den rödögda trötta)
kommer närmre och närmre
mot denna horisonten
in mot huset
liksom ett bortvänt monster
drönare med plastiska metalliska skinn
eller bara
detta underbara prasselpapper
så redo detta lilla minsta
att kunna få bli öppnat
med precis just vad det är
denna lilla sak
just vad det är som vi behöver
inte vad vi vill ha
(alltför sällan samma sak!)
fick ingen leksak
(eller tomtekrubba)
i år och igår heller
tjocka konstiga runda
kantiga obarmhjärtigt mjuka
dessa alla paketen
med sina hemliga saker
kastade in för att värma upp
hjärtan själar sinnen liv

fick alltid tråkiga saker
för ingen vet
vad dom verkligen vill ha
eller behöver

gick som det gick
när man bara något sa
så det var över
packat och klappat och klart

för månskedsfärd
tomtesläpet
och hökduveängeln
drar vidare
till ett annat land
i bränder och band
med fastfrusna stelnade vantar
rullade in
i en julekrubbsmatta

kanske renarnas år
i år (i år!) igen
eller jävlebockens
om den inte brann ner
eller upp
för att fira in det nya
och det ursprungliga året

det som kom och drog
det som alltid bara nästan var
för någon annan dag
(än just idag)

våran kalender har ju blivit så skev
ingen hänger ens riktigt
längre med

just vad det är för dag
eller natt
eller konstig sak
just i dag

(ja det får nog väl va')




Fri vers (Modernistisk dikt) av Verner Forsman
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-23 15:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman