Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Litet och Stort

så mycket som verkar vara så stort
fast det är mindre än ett något enda intet
när det ska vägas och ställas mot livet

allt det som måste försöka en gång
att få sig en plats
just bara någonstans alls
här i evigheten
men knappt ens omfamnar mer
än ett endaste stoftkorn
här inför världen

och någon liten glöd
i en människas själ

visar sig vara en sol
eller en svärm
av tusen planeter

just så omvänt
exakt vad som är så obegripligt litet
och så svindlande stort




Fri vers (Modernistisk dikt) av Verner Forsman
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-26 15:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din text bör få vissa att krympa, de grandiosa människorna, och omvänt, de små små bör växa en aning mer.

Medan vi andra ler. Du skaldar bra!
2017-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman