Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främlingen (Denna människa... som vi nog alla nästan känner)

främlingen.. var en främling
även för sig själv.
som någon man inte riktigt känner.
bekants bekants bekant.
avlägsen släkting...
själsfrände
från den andra sidan världen.
länder städer platser
som nog nästan ingen ens har hört.

ett exotiskt nygammalt land
så gåtfullt och myllrigt.
alltid just där
på så många människors läppar
men kunde inte ens viskas
till vinden
när bara några stavelser har saknats
fallit bort
likt någons fellösta korsord.
den hemliga kartan
som just har vändit sig bort
labyrintiska språkliga sträckor
så många namn
som för alltid
lyckas landa just exakt så fel
där på tungan
minnet skevt

Nu skrivet in
likt en annan människas öde
i sitt eget

Trots.. att så många här
har blivit främmande
nu även för sig själva
så kan vi ju kanske ändå...
(och trots allt)
vara främlingar (och främmande)
tillsammans!

Liksom... två minus
kan bli till ett plus.

Så går det fellösta korsordet
ändå på något sätt ut
där i dom färgade rutorna
specialrebus-rutorna
med sina märkliga främmande
ordspråk och livsspår
som just har korsats
bytts ut.. kastats om
långt utanför
deras så märkliga samtal
(och trilskande antal!)
i någon annan slags
nummer och rutor
här ute i världen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Verner Forsman
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-26 17:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman