Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårsönskning eller Nyårslöfte

Att önska mer...
eller göra sig bättre
för att bara vilja göra om sig
än mer.
Ge mer. Be om mer.
Ja... jobbat mer och mer och mer.
Träna och fasta snart nog mer
och kompenserat än mer
för allting annat
mer och mer
som har slinkigt
och lagt sig någonstans
där längre ner.

Kostat mer. Jobbat mer.
Lånat mer. Vågat mer.
Men rånats mer!
Håvat in mer....
Men kastat bort mer...
av nästan allt....
på ännu mer.

Även: Lovat mer och mer.
Tappat bort mer
(utom just dallret i midjan...
så tragiskt behagligt snart mer.)

Tappat mera (av nu nästan allt).
Barrat ner.
Riskerat mer.
Dubbelgarderat än mer.
Ändrat sig mer.
Ångrat mer.

Ja... Just så mycket mer.
För så lite mindre
av nu nästan allting mer.


Eller kanske bara detta enda minsta:
att någon gång... faktiskt kunna leva lite mer.
Kan det kanske vara någons nyårsönskan
eller nyårslöfte?




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 943 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-31 20:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
:) litet melankoliskt mer
2017-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman