Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(En ej illa ment betraktelse av ett tragiskt levnadsöde)


Nekrolog över en alkoholist

 

Han hade supit hela livet
och de flesta tog för givet
att då drickandet tog tribut
hans liv snart skulle vara slut.

Deras tankar tycktes ock få fog
då på nyårsnatten strax han dog,
för att sen ”gå upp med röken”
och så även ”Spola Kröken”

Inför slutet dock gubben får
av nattvarden en liten tår.
Förvirrad säger han till prästen:
”Skål på Dej och tack förresten”.

När han så äntligt läggs i graven
finns ej mycket kvar utav’en
De få resterna som återstår
stillsamt till naturen återgår.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-03 13:55

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson