Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På de fattigas piano

 

 

På de fattigas piano

spelas det vemodiga toner

som med sina ord

formar en klagovisa.

 

Vi orkar inget mer för vi

blir inte mätta av en korv med bröd

när vi betalar för en entrecote 

med pommes frites.

 

På de fattigas piano

spelas det vemodiga toner

som med sina ord

formar en klagovisa.

 

Vi får vänta på färdtjänst

med våra rolltorer 

när socialen inte har råd med

en elektrisk permobil.

 

Så jag kan åka till affären

när jag bestämmer själv

och elräkningen för den

betalar jag också.

 

På de fattigas piano

spelas det vemodiga toner

som med sina ord

formar en klagovisa.

 

Har funderat att sätta mig

bevid de romsk tiggarna 

med min mugg och tigga.

 

Men då blir jag väl

bortförd av PK poliser!

 

På de fattigas piano

spelas det vemodiga toner

som med sina ord

formar en klagovisa.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-01-05 16:21



Bookmark and Share


  mare VIP
Suverän text
våra politiker
skulle ha mer
än en spark
i ändan!!!
de ska avgå
de har förstört
raserat sparkat
sönder samhället
slår på dem
som redan ligger
STOR SKAM!!!
2017-01-06

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-01-06

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, även i vårt "fina" land finns det fattiga...bra brandfackla...
2017-01-05

    ej medlem längre
Ja det är skillnad på folk. Vissa ska inget ha för det finns inga pengar sägs det. Tacka för det när politikerna slösar bort våra pengar!
2017-01-05
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP