Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är stolt över att vara kvinna och mamma och bejakar kvinnan i mig istället för att vara en dålig kopia av en man. Att vara jämlik betyder inte att man inte är olik.


Kvinna

Om du är man och jag är kvinna
Och makten ligger just hos dig
Om jag då måst förändra mig
Vad är det då jag har  att vinna

Allt viktigt som jag måst förvärva
Att arbeta på karriär
Och det som förut var min sfär
Att det min kvinnlighet fördärva

Det som mig glädje ger i livet
Det som mitt östrogen förtälja
Det som min jämnställdhet förneka

Jag tror jag anar blott motivet
Det kvinnor gjort går nu att sälja
Men barnets gråt får mig att tveka




Bunden vers (Sonett) av Jeanne-Marie VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-05 22:51



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Bra slut!

2017-01-06

  S.A.I. Steve Lando VIP
kvinnan bör så bejakas
gudinnan i er alla

vi dyrka skall

2017-01-05

    jaybird
"Att vara jämlik betyder inte att man inte är olik. "

Insiktsfullt. Verklighetsförankrat. Hållbart.
2017-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP