Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Intrigerna tätnar


79 steg till muren 3

”Janne. Janne. Öhh, vakna din djävel, du är skyldig mig hundra spänn.”
Den skrovliga rösten tillhör Silas. Han låter rätt taggig idag. Jag märker att jag har pissat ner mig och det känns som någon djävel skitit mig i munnen.
”Va e de om”, hör jag mig själv säga.
När jag öppnar ögonen ser jag att jag ligger på en brunrandig soffa från tidigt 70-tal. Hemma hos Silas som det verkar. Silas själv sitter på golvet, helt naken förutom en skitig scarf knuten runt svålen. Han har stånd den jäveln.
”Jaha, dunken är tom, jag är kåt och du är skyldig mig hundra spänn”, säger Silas och ler.
Han har en knepig form av leende. De bruna skitiga tänderna ser ut som de blivit inkastade i munnen på måfå. Jag önskar genast att jag inte hade öppnat ögonen. Jävla Silas, tjata om en djävla hundring. Stor kuk har han också. Jag reser mig upp, hittar en 7,2:a på bordet. Hm, full av fimpar, skit samma, måste ha något i sig på morgonen. Frukost är ju dagens viktigaste mål. Silas tittar, som det verkar, lite äcklad på mig.
”Fan om det inte är den artonde idag”, säger jag
”Jajamen, upp med dig fyll-Janne, banken öppnar om en halvtimme.”
Silas leende blir än bredare.
”Pension. Lön för ett mödosamt liv. Okej Silas, idag är ingen vanlig dag, för idag är det Silas födelsedag, hurra, hurra, hurra. Häng med så ska du få dina hundra.”
”Knulla”, väser Silas.

Nere på stan är det full kommers. Tjackpundarna står vid muren och gör upp dagens affärer. Efter mycket övertalning fick jag Silas att sätta på sig ett par byxor innan vi gick ut. Längre än så ville han inte gå. Så där går vi, Silas och jag. Han endast iförd ett par skitiga jeans, jag med nerpissade brallor, jacka och min kaptenshatt. Bankpersonalen servar oss snabbt eftersom de vill bli av med oss så snabbt som möjligt. Jag tar ut allt. Först ska vi supa, sen ska vi knulla.

Tillbaka till muren. De 79 stegen känns fjäderlätta. Efter en halv Marinella känns livet kusligt bra. Silas har bråttom att skaffa knulla. Själv vill jag ha lite mer först. Han har fortfarande stånd kan jag se. Lort-Lena kommer förbi och Silas bjuder lite för att smöra. Jaha, där gick de iväg. Djävla Silas. Jag vill också knulla.




Prosa (Novell) av PJ
Läst 641 gånger
Publicerad 2006-05-17 17:56



Bookmark and Share


    Onward
Det här var ju fan skit-bra!
Varför? Tja, det är så'nt jag till vardags tycker om att läsa och varför jag gör det är en lång historia...
2006-05-17
  > Nästa text
< Föregående

PJ