Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herodes

Bullrig
maktgalen
underbar

haltar Herodes
vår kung
och far

skrattar
och halsar
klockan
är tolv

snubblar
på palatsets
hala golv

hittar balansen
viskar och vrålar

drar jycken
i svansen
skäller och skrålar

sneglar
flörtar med
väggarnas
speglar

ger några
goda råd
drar i en
manteltråd

när inget
av manteln
längre finns kvar

finns ingen
heller som drar

i kistan
ligger
ett trassligt
nystan

vår egen far




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 278 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-07 08:39



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Gillar bilden av manteltråden. Välgenomförd metafor för ett vuxenblivande där man gjort sig av med en dysfunktionell och overksam fadersbild
2017-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren