Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ringaren i Notre Dame, idag

Quasimodo var hatad för sitt yttre
såväl på gatan som kyrkans sal
Samhället må har förändrats
men inte våra ideal

Hat är som den brukade vara
i lika stormigt väder
inget är nytt hos oss
förutom samhällets kläder

Döv, sneda ben
puckelrygg, vårtor och skeva tänder
var kvalifikationer för att bli hatad
nu är det hy, språk och härstammande länder

Blev krönt till påve av tjuvar och romer
det var endast av de han blev accepterad
Som ungdomar i förorterna
blir lockad och sen rekryterad

Quasimodo blev straffad och piskad
för att förälska sig någon vacker
Som svarta med någon av motsatt hudfärg
blir utsatt för verbala attacker

Istället för en korrupt kyrka
som rättfärdigar hatet
har vi korrupta fascister
i det politiska klimatet

Trots Quasimodo’s jobb
att väcka staden Paris
trots Muhammeds dr. examen
är samhället fortsatt orättvis

Esmeralda utryckte inte hat
och blev Quasimodo’s räddare
precis som hon skulle avrättas
blir dagens Esmeralda en rasförrädare.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knogkött
Läst 387 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-09 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knogkött
Knogkött