Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbakablick

Ut vällde de utan förbarmande
barndomsminnena, samvetet,
bristen i kassakistan,
drömmarna från omognadens tid
då det fortfarande fanns en framtid
att slarva bort.
Med åldern blir man försiktigare, ångerfullare,
snålare
medan synen skärps
och man gräver gropen där
livsresterna töms, där det
spirar på nytt och slår ut i
frisk saftig grönska
likt en ny generation.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-10 22:29



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin dikt! Fastnar på " livsresterna töms" gillar djupet i dina ord!
2017-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist