Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyssnade på en coach vid namn Michael Södermalm. 80% av våra problem är hjärnspöken, enligt honom.


Det kom en dag

Det kom en dag
När jag bestämde mig för
Att distansera mig från alla problem
Och låta dem leva sitt eget liv.

Jag klädde av mig problemen
Stod där naken och fri
Betraktade det som belastat mig

På distans

Det var som en tung säck
Som jag bara släppte

Det första jag gjorde var
Att befria mig från andras problem
Mina föräldrars problem var deras

Inte mitt

Det andra var att befria mig från oro
Oro varken löser eller lättar på problem

Jag tittade på träden, gräset, myran
Och insåg att de inte bekymrar sig

De bara är

Jag är




Fri vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-13 20:01



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Den slutar väldigt bra. Buddhistiskijisk.
"jag tittade på..."

2017-01-15

    Fredrika Grundström
den här dikten har en väldigt fin enkelhet
2017-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP