Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nyårsnatt


I ljuset av förbannelsen

en varm ljuskägla
från en neonskylt
träffar henne
i ansiktet
i baksätet
i själen

miljonprogrammet inbäddat i snö
en bensinmack
tre unga män

en ung kvinnas skrik ekar mellan husväggarna

sovande folkhem
tyst betraktande
det som skedde

när hon vaknar i en snödriva
är det gula ljuset allt hon minns

omvärlden oförstår

© Maria Marängsviss, 14 januari 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-01-17 00:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gräsligt viktigt budskap om sånt som samhället blundar för
2017-04-23

    © Birgitta Wäppling VIP

En dikt som berör på djupet. Känner hur hela kroppen fylls av rysningar när jag läser.

En viktig dikt att återkomma till. Det finns ett budskap här, som fler borde ta till sig.
2017-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP