Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstverket vet ---

Konstverket vet---
och ser mer---

än man kan tro
(eller vet)

när man själv tittar på

när man tror
att man vet

Just detta om det.

Konstverket ser---
och vet mer---

som ett någonting mer
än bara en värld

hundratusentals saker
och livsspår
alla vävda in där

outhärdliga tider
vittnesbördor
med minnesmöten
och skymningsbröder

tiotusentals livsstråk och sinnen
i minnet och livet
alla nu flätade samman
tillsammans

i en enda dikt eller tavla
och till ett enda landskap

hundratusentals hjärtslag
och livsdrag
alla strålande samman

till ett enda konstverk

På liv eller död.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 174 gånger
Publicerad 2017-01-17 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman