Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har bara en katt (I mitt hem. Ja det är allt som jag har) // Jag har bara en katt. I mitt hem (Fast det är ändå allt) // ag har bara en katt. I mitt hem (Men det är ändå allt)


Jag har bara en katt. I mitt hem (Men ändå allt)

jag har bara en katt
i mitt hem

en gryningens-skymningens
hemliga solkatt

som tassar fram på mitt golv

famnar ljus

och bävar inför skuggor

lapar drömmar

ut ur min nattliga
silvriga skål

med stjärnstänkt
vintergatemjölk

från kossan mu

min kinakatt
har kommit ifrån öst
med teservis
(o, så vis!)

och kossan mu
på min bakgårds eget fönster
är visst hindu
(ja på så vis!)

allt har trots allt sitt pris

nog även
vintergatemjölken

till en
skymnings solkatt

från kina kommen

med ett pappersbröd
av fågelvingar

och evigt visa
gåtfulla viskande
stofter
av haiku

så är min katt nu buddist

vänd mot väst

och kossan mu

i mitt dunkla månskensfönster

är hindu

som råmar ~brölar~ öst
(fast väst är bäst!)

ja vi behöver nog fler bjällror
eller hästens gröna sängar
till min ko

blir annars så mycket
vintergatemjölk
till min solskenskatt

och jag drömmer på haiku




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 471 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-22 23:40



Bookmark and Share


    glasa VIP
nej..men!

poesi-joller
eller
nynn

så liksom busigt
kanske smeksamt
och
så intill
2017-11-05

    ej medlem längre
Tycker om denna!
Sparar den om jag får

2017-02-12

  Minkki VIP
magnifikt om solkatten, som till och med kan vara en strimma fattigmanssol, Du gör den varm och stor
2017-02-12

  K.S. Sollenhag VIP
Vilken bra och harmonisk hymn till katten!
2017-02-07

  i af apa
begåvat!
2017-01-23

  Annaemi VIP
Åh, den här tycker jag om!
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman