Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vitt ark

Ett tomrum
ett vitt ark

fyll det genast
med vadsomhelst

ropar böngroddsutroparna
och fläskfilantroperna
och överambichoserna

nej nej nej
svarar vitarket
jag är min egen
arkitekt

en arketyp
inte ämnad
för fylleriuppgifter

skål
skriker fru ånghäst

knäskål bäckenbotten
genmäler arket stark
Noas vita ark
jag seglar fritt

ingen ska kladda
sina a-nonsens eller
b-talsystem
eller skrika mig på näsan

arket
nyser med sin frånvaro
i närvaro
av sin egen vita vrede

jag är så här
fatta det

atscho
prosit

ju mer det nyser
desto fler färger
blir synliga
i det vita arkivet

men det är bara
i b-traktarens
fan ta si
fan ta så
fan ta neridiket

själv är jag
vitsomsnö
interäddförådö

ett tomrum
heltenkelt
ett vitt ark

fatta det




Fri vers av Petter Wingren
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-23 06:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag ser din text som en kamp för sin integritet i en värld där någon alltid försöker pracka på en något. Jag tycker du lyckas bra med att säga NEJ.
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren