Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kaffffebuddhisten


Kaffebuddhisten

Kaffet är min
egen lilla meditation.
Den ger mig
hyperkoncentration.
Den slappnar av mig
inför dagen.

Den är så svart..
men den stiger upp
och belyser
som en sol.

Den vilar vaksant
över allt
på sena natten
och inför tidig dag
just som en kaffekopp
(ska va')

med reflektioner
av en ålderdomlig måne

dunkelt upplyst
underifrån

i min omvända himmel

för kaffekoppen
är min egen
vagsamma sömn
med ögat
äöppet -Tängt
med en smäll
på pppppppppppppppp
en damma gång

nu jsugner vi år s¨ång

hyopermeditiaont
elelr kaffedarrrr
ja gränsen är så hårfin

mellan att vara
en buddist
eller en fanskapt ligist
i mitt eget liv

måste nog lämna
den sista skvätten kvar

en bläckskvätt
för mycket eller för litet
i min egen dagdrömshimmel
och i nattens
djupa spegel

det är allt jag har




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 318 gånger
Publicerad 2017-01-23 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman