Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När en halv liter - faktiskt var en halv


När en halv liter - verkligen var en halv

När en halvliter -
verkligen var en halv.
När livet var ungt.
När världen var ny -
När det faktiskt
(faktiskt) ~~KÄNDES~~
att en halv liter
faktiskt var en halv.

Att livet var skört,
och tragiskt så ungt.
Att världen - ännu nästan -
var en omålad duk.

Den tiden...
När en spegel
faktiskt bara var en spegel
och - ingenting annat.

Bara reflektionen...
av vår egen värld.
(Återställd)
Just framför oss själva.

Knappt nog ens mogen -
nypudrad yrvaket färsk -
som en okysst frukt
i en darrande hand.

När en halv - av nånting alls -
faktiskt var en halv (av nånting alls).

Och en hel värld -
(våran egen värld)
faktiskt var hel.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-24 16:18



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
igenkänningsfaktor, en tid som är förbi och man blickar tillbaka på den tid som var.
2017-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman