Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle bara......

Jag skulle bara
sa jag.
Skrev ett ord.

Och snart blev det
till en bok.


Jag skulle bara...
sa jag.
Gjorde nåt.

Och snart var nåt...
mitt hela liv.


Jag skulle bara...
sa jag.
Skrev en rad.

Och snart var den raden
tusen epos.
Tegelstenar
med pappersvingar.
Som kunde lyfta ännu mer.


Jag skulle bara...
sa jag.
Blåste iväg en kyss.

Och snart blev det andetaget
till en barnvagn.


Jag skulle bara...
sa jag.
Gav mitt stöd.
Till vem som helst.

Och hade just räddat
ett liv.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-25 18:28



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Skön kommentar. Fick mig faktiskt att skratta till. (Men med värme i bröstet).

Platon och Alfons.. som en och samma figur. Vid en tänkande sten.
2017-02-09

  K.S. Sollenhag VIP
Som om Alfon har vuxit upp och blivit en grubblare.
2017-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman