Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en serietidning

Jag är en serietidning.
Skriven av Blake och drömd utav Joyce,
målad av Da Vinci med spår av Dali.
Någonstans. Så djupt.. där i.

Jag är en symfoni---
av världens vrålande avslitna stämband
och sönderkrossade poplåtar
sammanflätade
med handen och hjärtat av Mozart---

Jag är nånting falskt,
hjärtlöst platt
tomt och fult
som har gjorts evigt sant
just genom den omöjlighet
som vi kallar för livet.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-25 19:51



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Spännande och motsägelsefull text - vi är arvet från gener och kultur, men ändå något falskt ...
För att vi inte - ja,vad?
2017-01-25

    ej medlem längre
Du ger betraktaren en möjlighet att se på livet på ett nytt sätt. Jag tycker det är fint och känns verkligt äkta. Sista strofen är en så utmärkt avrundning. Applåd!
2017-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman