Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han viskade bara några få ord... och allting vände sig om


Han bara viskade några få ord... och allting vände sig om

Han bara viskade några få ord.
I ett enda öra...

och plötsligt vände sig allting
om här i rummet

några rusade ut
blev tillbakavända
förfärade rasande
eller frös fast i sina steg

fast inte en enda
utom just denna personen

hade hört dessa ord

så hade dom ändå
ekat... igenom
allting annat här i rummet

liksom ringar
igenom människors vattniga steg

varje sak
som vidrör en annan
signalerna spreds---
gester och kroppsspråk förändras

någon slags gåta
smittar av sig
och kryper fram

från ett sinne
till ett annat

alla har svaret
men ingen kan säga
precis vad det är

det kan bara kännas
och bränna

men ekar ändå högre

än något enda ord




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-26 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman