Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Några timmar senare

i en säng på intensiven
stannar världen

det är du
du är vaken

och ändå
inte riktigt där

vågar knappt röra vid dig
du ser så ömtålig ut

likt en skadeskjuten fågelunge
intrasslad i
slangar
elektroder
displayer
kurvor
siffror
dränage
morfindimmor

ligger du

stark och beslutsam
älskade
kämpe
ödmjuk
tacksam

färgen har försvunnit
ditt ansikte

dina läppar
bleka fnasiga
kalla när jag kysser dem
genom syrgasmasken

dina pupiller små
söker skydd från ljuset

ögon tåras

att inte kunna kliva av
att åka hela resan
golvet gungar under mina fötter

som om ett tåg hade kört över dig
viskar du

försöker krypa in i dig
förgöra din smärta
fånga in den
trolla bort den

du kramar min hand

svagt
men du kramar

vilar i vissheten
om kärlekens helande kraft

om att vardagshjältarna
vakar
över dig

i overkligheten

vågar jag gå hem
och kanske också jag
sova en stund i natt

hjärtat slår

© Maria Marängsviss, 26 januari 2017







Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-01-29 10:23



Bookmark and Share


  aol
Så oerhört starkt berörande skrivet kände hur hjärtat svämmade av tårar..
Kramar vännen,
2017-01-30

  i af apa
berörande.
kanske också hoppfulllt!
2017-01-29

  Bo Himmelsbåge
Mycket fint o berörande skaldat om en människa Du håller mycket kär...
Som Du vill komma tätt intill
som Du vill komma riktigt när

Men hindras av masker o slangar
av siffror o diagram
Du vill så innerligt gärna
men har svårt att komma fram

Men så...
när Du blickens pupill kan fånga
då är ni i samma land
då kan ni vila o stormens öga
o flätas samman av Kärlekens band...

En varm, innerlig och öm text...
om ett möte på intensiven...

2017-01-29

  Bearded Bear
Så starkt skrivet!!! Hoppas innerligt att aldrig behöva sitta vid någons sjukhus säng som mår så dåligt.
2017-01-29

  Ric
min son blev hjärtopererad då han bara var fyra år gammal, och denna text väcker genast alla minnen och all smärta till liv. Du skriver otroligt bra. Starkt.
2017-01-29

    © Birgitta Wäppling VIP
Stark och mycket berörande dikt. Du bygger upp en stark känsla i dikten redan från början, och för den framåt från en rad till nästa. Som läsare är det mäktigt att få följa denna resa, att bli insläppt dit till det rum som bara du har nyckeln till.

Du berör!
2017-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP