Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var inte rädd

Var inte rädd
att duga
låta strupen
ljuda
resa dig
över rimlig
förmåga

var inte rädd
att sänka dig
mot djupen
låta slockna
vekens låga

var inte rädd
för framgång
eller motgång
lust eller plåga

se måsen
mot vardagens
kust
vattendragens
odåga

se den skrika
skryta
glidflyga
glidflyta
lita på vattnens
och vindarnas
yta

se blåvalen
dyka
ha sitt hem
i världshaven
så som herden
är hemma i graven

leder den vant
valflocken
som herden fåren
med herdestaven
ut ur fållor
och falska roller
går den
ut över gränser
förenar kontinenter

ut ur död
undan hinder
och konsekvenser

som gryningen
glänser
den våta kroppen
brinner röd
kastar sig högt
i höga hoppen
kastar med fenan
i morgonglöd

när Jesus lämnar natten
bryter bröd
och går på vatten




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 453 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-01-29 21:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att inte vara rädd för att leva
2017-01-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets krokiga stig, genom dalar över höjder, skriver du så bra om.
2017-01-30

    ej medlem längre
Fint skaldat om att övervinna rädsla och begränsningar.
2017-01-30

  Stanley Rydell
Bullrigt och elegant ressällskap i djup och höjd, alla elementens djupdimensioner lekfullt skaldat. Den våta kroppen brinner röd - gillar jag. För att citera norska poeten Hans Børli: "jag vet innerst inne att jag kan gå på vattnet". "Miraculo" som termoskaffet i Bagdad café :)
2017-01-30

  Feminaz
Fint skaldat, med mejslade pennstreck om livets resa!
2017-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren